Natuurlijk zijn er na het op de markt verschijnen van de Ateca velen die hun mening over de SUV van SEAT hebben gegeven. Wij verzamelden een behoorlijk aantal reviews en tests die de afgelopen de maanden vooral online zijn verschenen.

Wat vinden de deskundigen van de SEAT Ateca…?

SEAT Ateca FR: Familie auto? Dan maar zo!

Femme Frontaal

Conclusie:
“Als we er dan toch aan moeten geloven en over moeten stappen op een familie auto, dan is de SEAT Ateca FR toch wel dé juiste combinatie van een familiewagen en een sportieve auto.”

Alles lezen: » femmefrontaal.nlSeat Ateca FR 2.0 TSI 4Drive DSG

Topgear

Conclusie:
“Is ie dat waard? Je kunt het aan de uitvoering en motorisering al merken: mooier dan dit wordt het qua Ateca niet. Het ontbreekt je dan ook aan zo goed als niets, en dat zie je terug in het prijskaartje.”

Alles lezen: » www.topgear.nl

Bluf-SUV in optima forma

AutoZine

Conclusie:
“Omdat Seat de nadruk legt op gebruik op de openbare weg, zijn de rijeigenschappen uitstekend. Daarbij overtuigt ook het hier gereden instapmodel met prima bouwkwaliteit en een rijke standaarduitrusting. Alhoewel de Ateca 1.0 EcoTSI absoluut niet geschikt is als terreinauto, voldoet hij wel als SUV: ruim, comfortabel en heel stoer. Een bluf SUV in optima forma dus!”

Alles lezen: » www.autozine.nl

Seat Ateca 2.0 TDI – Autotest

AUTO RAI

Conclusie:
“De Seat Ateca is strak vormgegeven met scherpe lijnen. Juweeltjes zijn de koplampen, ook al is dit een kwestie van smaak. Hij onderscheidt zich er in elk geval mee, net als met het rooster (of raster) in de grille. En hij komt lekker gespierd over door de uitgebouwde wielkasten.”

Alles lezen: » www.autorai.nl

Autotest Seat Ateca

ANWB

Conclusie:
“De Seat Ateca is een ruime, prettig rijdende SUV. Als gezinsauto voldoet hij prima, mede dankzij een fikse achterbak en genoeg ruimte op de achterbank. De 1.4 benzinemotor is keurig zuinig.”

Alles lezen: » www.anwb.nl

Seat Ateca 1.4 EcoTSI 150 pk DSG Xcellence

Topgear.nl

Conclusie:
“De Seat Ateca 1.4 EcoTSI voelt doortimmerd en doordacht aan, is stil, licht­voetig, koersvast en laat op het vlak van ruimte en prestaties weinig te wensen over. Tel daar het toffe uiterlijk bij op en wij zien geen scenario waarin de Ateca het niet goed zal gaan doen.”

Alles lezen: » www.topgear.nl

Rijden met Seat Ateca – Weergaloze wegligging

AutoriteiT.nl

Conclusie:
“Eindelijk heeft Seat met de Ateca dan een SUV. Een SUV die het vooral zal moeten hebben van zijn bijzonder fijne rijeigenschappen. Het is een feestje om in deze Spaanse SUV te rijden en dan vergeet je de fikse prijs en de andere kleine onvolkomenheden…”

Alles lezen: » www.auto-riteit.nl

Seat Ateca 2.0 TDI

Topgear.nl

Conclusie:
“Kun je niet beter een Tiguan kopen? Over de hele linie bezien, is de Ateca drie tot vier mille goedkoper dan een vergelijkbare Tiguan. Voor dat financiële verschil kun je een flink aantal opties bij Seat aankruisen; je rijdt dan voor hetzelfde geld een dikker aangeklede auto. Daar zouden wij de voorkeur aan geven. Daarnaast ziet de Seat Ateca er net even wat meer edgy uit…”

Alles lezen: » www.topgear.nl

Grand Cru!

AutoZeeland.nl

Conclusie:
“De SEAT Ateca is een sportieve, compacte en wendbare SUV die flitsend oogt, een hoog lifestylegehalte bezit, maar wellicht nog iets meer variabiliteit mag krijgen. Net als bij goede wijn, zal hij in de loop van de tijd helemaal op dronk komen. Hij heeft van mij het predicaat Grand Cru meegekregen…”

Alles lezen: » www.autozeeland.nl

SEAT Ateca: hola Barcelona!

AutoKopen.nl

Conclusie:
“Van zijn eerste SUV heeft SEAT gelijk iets goeds in elkaar gezet, dat heeft de Ateca tijdens deze roadtrip zeker bewezen. De grote SEAT is ruim, stil, voldoende comfortabel en uit te rusten met vele zaken die het leven vergemakkelijken. Kortom: SEAT doet het direct goed en biedt met de Ateca een serieuze toevoeging in deze klasse. Een goed product voor een nette prijs en een fijne reisauto. Voor een ontspannen trip naar z’n thuisland, bijvoorbeeld. Hola, Ateca!”

Alles lezen: » www.autokopen.nl

SEAT Ateca; Safe en strak

AutoVandaag.nl

Conclusie:
“Met het design zal SEAT niemand voor zijn hoofd stoten. Hij heeft een aantal fraaie details en oogt in het echt veel beter dan op de foto?s. Het is een beetje een mix van SEAT, Audi en Nissan, maar wel een geslaagde mix. Van binnen voert zwart de hoofdtoon, al zijn de materialen heel behoorlijk. De stoelen zijn iets zachter dan die van Volkswagen en bieden behoorlijk veel steun. SEAT heeft met de bekleding nog iets van kleur in de auto proberen te krijgen, door de meest luxe versie uit te rusten met bruin alcantara. Best fraai, als we heel eerlijk zijn.”

Alles lezen: » www.autovandaag.nl

Puur natuur

Autozine.nl

Conclusie:
“Het zit al in de naam: SEAT onderscheidt zich met een sportief karakter en ook Sports Utility Vehicles (SUV’s) combineren sportiviteit en functionaliteit. En inderdaad, de Ateca onderscheidt zich van de concurrentie met superieure rijeigenschappen. Daarbij is de Ateca dankzij de ruimte, moderne motoren en vele vele veiligheidsvoorzieningen ook een verstandige keuze. Sportief en toch verstandig, da’s puur de natuur van SEAT!”

Alles lezen: » www.autozine.nl

Autotest; SEAT Ateca

Autoweek.com

Conclusie:
“(…) zoals we in de inleiding al door lieten schemeren hebben ze in Spanje hun huiswerk uitstekend gedaan. De Ateca smoelt goed, is ruim, voorzien van hedendaagse features en heeft een prettig motorengamma. Kritiek? Dat hebben we eigenlijk alleen in de vorm van de leverbare kleuren, zowel voor het in- alsook het exterieur. Vanbinnen is het praktisch allemaal zwart, van buiten zijn tien van de twaalf kleuren ook wel erg veilig. Enkel Passion Red en het spraakmakende Samoa Orange weten kleur te bekennen. Wie durft daarvoor te kiezen?”

“Niet echt kritiek, maar meer een constatering, is het feit dat de Ateca duidelijk anders gepositioneerd wordt dan de Tiguan. Hij is een paar duizend euro goedkoper, maar het voelt ook allemaal net een stapje minder. En dat mag, daar is het prijsverschil ook naar. Kijken we naar de overige concurrenten, zoals de Sportage en Tuscon, dan blijkt de Ateca echt in het hart van het segment aan te vallen. Qua prijs, uitstraling en uitrusting staat hij heel sterk.”

Alles lezen: » www.autowereld.com

SEAT Ateca: de eerste Spaanse SUV

Autogids.be

Conclusie:
“Is de nieuwe Volkswagen Tiguan te groot en te duur geworden naar uw smaak? Dan zou de SEAT Ateca u wel eens kunnen verleiden. Hij rust namelijk op hetzelfde platform, maakt gebruik van dezelfde motoren en… kan prat gaan op een meer uitgesproken look. De materialen zijn weliswaar niet (altijd) van het hoogste niveau en de moduleerbaarheid blijft basic, maar de 1.4 TSI is een aangename motor, het interieur is ruim en het compromis comfort-wegligging is bijzonder geslaagd. Wat wil een mens nog meer?”

Alles lezen: » www.autogids.be

SEAT Ateca: de grootse Spanjaard

Vroom.be

Conclusie:
“Natuurlijk is hij geslaagd. Meer zelfs: de Ateca is een waardig alternatief voor de Tiguan, met gelijkaardige prestaties voor een lagere prijs. Deze SUV zal dus een niet te onderschatten outsider worden op onze markt. Het enige nadeel is voor liefhebbers van auto?s met karakter: de Duitse groep heeft het zuiderse karakter getemperd. Maar is dat vandaag nog belangrijk?”

Alles lezen: » www.vroom.beTop