Naast het ‘gewoon’ kopen van een nieuwe Ateca bij de dealer, zijn er natuurlijk meer mogelijkheden. Zo zou je de aankoop van een fraaie 2e hands-versie, een SEAT Ateca occasion, kunnen overwegen. En wat dacht je van het als particulier leasen van een SEAT Ateca? Geen probleem, maar let wel even goed op de (on)mogelijkheden en voorwaarden.

Alles over SEAT Ateca Private Lease   Alles over SEAT Ateca Occasions

SEAT Ateca Private lease

SEAT Ateca Private lease

Autorijden op basis van private lease is in ons land de afgelopen jaren snel populairder geworden. Niet zo vreemd, want deze nieuwe manier van autorijden is voor velen een aantrekkelijke optie, waarbij je in plaats van een auto kopen, deze voor langere tijd privé gaat leasen en vervolgens voor een vast bedrag per maand in een gloednieuwe auto kunt rondrijden. En wie wil dat nou niet?

Bij private lease is (bijna) alles inbegrepen en dus zijn er geen extra kosten voor zaken als:

  • Afleveringskosten en verwijderingsbijdrage;
  • De verplichte allrisk-verzekering;
  • Motorrijtuigbelasting (de wegenbelasting);
  • Reparatie, onderhoud, schadeherstel, vervangen banden en glasreparatie bij schade;
  • Afschrijvingskosten;
  • Pechhulp onderweg.

En in tegenstelling tot zakelijk leasen hoef je met private lease ook geen fiscale bijtelling te betalen. Zaken die je wel zelf dient te regelen en betalen zijn:

  • Brandstofkosten;
  • Verkeersboetes voor bijvoorbeeld te snel rijden en foutparkeren;
  • Parkeerkosten;
  • Het bezoeken van de wasstraat.

Eigen risico?

Let wel op: vaak betaal je bij schade een eigen risico. Bekijk goed de private lease-voorwaarden om te zien hoe hoog dit bedrag per gebeurtenis is! Ook is het goed te kijken of er is voorzien in een schadeinzittendenverzekering, rechtsbijstandverzekering, een vervangende auto in binnen- én buitenland, pechhulp in binnen- én buitenland en winterbanden. Dingen die je makkelijk over het hoofd ziet, maar belangrijk als je er mee te maken krijgt!

Samenvattend kan het private leasen van een SEAT Ateca best heel interessant zijn. Je gaat een overeenkomst aan met een looptijd van 12, 24, 36, 48 of 60 maanden en weet vervolgens precies wat je maandelijks kwijt bent aan autokosten. Daarbij hoef je je niet druk te maken over garagerekeningen die onverwachts kunnen opduiken en je krijgt niet te maken met het inruilen of verkopen van je auto; iets waar velen een grote hekel aan hebben.

Wat kost het?

Kijken we naar de private lease van een SEAT Ateca, dan zien we op Seat.nl een vanafprijs van € 449,- per maand. Het betreft dan wel een kale SEAT Ateca Reference met een handgeschakelde 1.0 EcoTSI. Alle standaard zaken zijn inbegrepen; als extra opties kun je winterbanden en direct vervangend vervoertoevoegen. Uiteraard kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld een SEAT Ateca Style (vanaf € 480,- per maand) of een SEAT Ateca Xcellence (vanaf € 536,- per maand).

Ateca private lease op Seat.nlSEAT Ateca occasion

Ben je niet perse op zoek naar een helemaal nieuwe Ateca dan is het kopen van een occasion voor jou wellicht een prima optie. Het is inmiddels ruim een jaar geleden dat SEAT de Ateca op de markt bracht en dus zijn er nu al best wel wat prima tweedehands Ateca’s beschikbaar.

Waar op letten?

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een occasion? Een bekende valkuil is normaal gesproken de aanwezigheid van roest op bijvoorbeeld de dorpels, de spatborden en onder de bumpers. Maar omdat iedere Ateca op dit moment nog slechts maximaal een maand of 15 oud is, kun je dat zeer waarschijnlijk uitsluiten. Wel is het goed te letten op oneffenheden en kleurafwijkingen van de lak die kunnen duiden op het overspuiten van een niet vermelde schade. Ook is het goed de uitlaat even te checken op zwarte aanslag aan de binnenkant; dit kan betekenen dat er te veel olie wordt gebruikt. En zijn alle instructieboekjes aanwezig en is het onderhoudsboekje compleet en volledig up-to-date?

Over het algemeen kun je er bij het aanschaffen van een Ateca-occasion echter vanuit gaan dat de auto nog in een prima staat zal zijn; zeker als je er één uitzoekt bij een officiële SEAT-dealer.

Aanbod

Er zijn in Nederland vele online plekken waar je op zoek kunt naar een fraaie tweehands Ateca.

SEAT.nl | Natuurlijk is er de officiële SEAT-site die voor de occasions doorverwijst naar de website DasWeltauto.nl. Daar vind je op het moment van schrijven 30 gebruikte Ateca’s in vele kleuren en met verschillende motoruitvoeringen van € 26.745,- voor een zwarte SEAT Ateca 1.0 TSI Style tot € 46.950,- voor een witte SEAT Ateca 2.0 TDI 150pk Xcellence 4-DRIVE met verschillende extra opties.

Naar Das Weltauto…

Autoweek.nl | Zeker ook interessant is het occasion-gedeelte van de website Autoweek.nl met op het moment van schrijven maar liefst 185 Ateca-resultaten! Het aanbod loopt daar nu van € 26.410,- voor een Seat Ateca Reference 1.0 tot € 49.950,- voor een heel dikke Seat Ateca 2.0 TDI 190 pk DSG-7 4-Drive Xcellence met bijna alles er op en er aan.

Naar Ateca op Autoweek…

Andere grote occasion-websites met veel SEAT Ateca’s zijn:Top