Alles over het media-systeem van de SEAT Ateca. Deze is beschikbaar als Media System Touch, Media System Plus, Media System Navi of Media System Navi Plus. Met onder andere:

VersiesUpdatesHoofdmenuInstructie-video SpeakersApple CarplayDAB+USBAudioformaten

Versies

Welk Media System in jouw Ateca is ingebouwd is afhankelijk van de uitvoering. Daarbij geldt:

Ateca Reference: Media System Touch met 5 inch touchscreen met 4 luidsprekers;
Ateca Style: Media System Plus met 8 inch touchscreen met 8 luidsprekers;
Ateca Xcellence & FR: Media System Navi met 8 inch touchscreen met 8 luidsprekers.

De Reference kun je upgraden naar Media System Colour met 5 inch kleuren touchscreen met de optie ‘Upgrade Comfort’; de Style kun je upgraden naar Media System Navi vanaf de optie ‘Upgrade Professional 1’ en de Xcellence en FR kun je upgraden naar Media System Navi Plus (met 3D-navigatie) met de optie ‘Upgrade Professional Plus’.Updates

Heb je een update nodig voor je Ateca media & navigatie-systeem, kijk dan even online op de website van SEAT wat er beschikbaar is:

SEAT Media- en Navigatie-Systemen

Hoofdmenu

Via de knoppen rondom het scherm (Radio, Media, Phone, Voice, Nav, App, Car en Menu) en de iconen in het hoofdmenu (Radio, Media, Navigatie, Verkeer, Afbeeldingen, Telefoon, Wagen, Full Link. Klank en Setup) van het SEAT Media System heb je toegang tot alle mogelijke functies:

De hoofdonderdelen zijn:

Radio: FM, AM of DAB, DAB+ en audio DMB;
Media: Audio-cd, SD en MMC, SDHC, USB (2.0 en 3.0, FAT16, FAT32, exFAT en NTFS), Jukebox en AUX-in;
Navigatie: full map en turn-by-turn navigatie;
Car/Wagen: instellingen en gegevens als verbruik, ritgegevens, wagenstatus en Ecotrainer;
Telefoon: mobiele telefoons verbonden via Bluetooth;
Full Link: MirrorLink, Android Auto en Apple CarPlay;
Instellingen: diverse instellingen van het Media System.

Instructie-video

Een instructie-video van het infotainment-systeem van de Ateca:

Speakers

Media System Touch is standaard voorzien van vier luidsprekers; het Media System Plus en Media System Navi beschikken over acht luidsprekers. Optioneel tevens beschikbaar is Upgrade Sound. Hierbij krijg je SEAT Sound met tien luidsprekers inclusief centraal-speaker en een subwoofer die in de kofferbak worden geplaatst. Upgrade Sound is tevens onderdeel van Upgrade Professional 4 (voor Style) en Upgrade Professional Plus (voor Xcellence en FR).

Apple Carplay

Onderdeel van SEAT’s Full Link is Apple CarPlay, een protocol waarmee een mobiel apparaat dat draait op iOS via USB kan communiceren met het infotainmentsysteem in de auto. Hierdoor zijn onderdelen van je smartphone ook te zien én te bedienen via het Media System. Op die manier is het onder andere mogelijk veiliger te navigeren, handsfree telefoongesprekken te voeren en muziek te luisteren.

CarPlay werd in 2013 aangekondigd en kreeg in eerste instantie van Apple de naam ‘iOS in the Car’. Later werd dit CarPlay. Met CarPlay kun je diverse functies van je iPhone bedienen terwijl je in de auto zit en zonder het scherm van je smartphone aan te hoeven raken. Alles gaat namelijk via spraakcommando’s (Siri) of via het Media System in de Ateca.

Met de DriveApp is SEAT het eerste automerk wereldwijd met een op een iPhone geïnstalleerde app die als onderdeel van Carplay op het scherm van de auto is te bekijken en te bedienen.

In iOS 10 (verschenen 13 september 2016) heeft Apple CarPlay weer verder verfijnd. Zo kun je nu zelf bepalen welke apps op het scherm worden geplaatst (Telefoon, Muziek, Kaarten, Berichten, Huidige en Auto kun je niet verwijderen), is er een vernieuwde Kaarten-app, kun je eenvoudiger navigeren binnen apps, heeft de Muziek-app meer opties, kun je bellen met Skype en Facebook Messenger en ondersteunt CarPlay nu ook bredere schermen en kan er navigatie-info worden weergegeven in het schermpje van je boordcomputer in het instrumentarium.

Vanaf iOS 11 (verschenen dinsdag 19 september 2017 ) beschikt Apple CarPlay over de functie ‘Niet storen’. Deze wordt automatisch ingeschakeld als de iPhone-bewegingssensoren een snelheid van ongeveer 20 km/uur of meer detecteren. Je krijgt in dat geval geen meldingen meer te zien en je hoeft er dus ook niet op te reageren. Je navigatiesoftware werkt nog wel gewoon.

DAB+

Het Media Systeem ondersteunt optioneel radio via DAB en DAB+. Dit is verkrijgbaar voor de uitvoering Style met het optiepakket Upgrade Professional 2 en Xcellence en FR met Upgrade Professional Plus.

DAB+ digitale radio-technologie biedt digitale geluidskwaliteit, meer keuze aan radiostations, meer gemak en is in bijna heel Nederland gratis te ontvangen. De DAB radio-tuner in de Ateca ondersteunt de overdracht van DAB, DAB+ en audio DMB met digitale radio die in Europa wordt uitgezonden via de frequenties van band III (174 MHz – 240 MHz) en de L-band (1452 MHz – 1492 MHz).

Digitale radio

USB

Vanaf Media System Plus is de Ateca voorzien van twee USB 3.0-poorten en een Aux-in-aansluiting (3,5 mm jackplug).

Audiobestanden op een op de USB-poort aangesloten extern opslagmedium kunnen via het infotainmentsysteem worden afgespeeld en bediend. Devices aangesloten op een USB-poort worden tevens opgeladen; daartoe wordt een voor USB gebruikelijke spanning van 5 volt afgegeven. De verbinding met Full Link (MirrorLink, Android Auto en Apple CarPlay) vindt altijd plaats via de USB-interface.

Audioformaten

Het Media System in de SEAT Ateca ondersteunt de volgende audioformaten:

• MP2 (.mp2) en MP3 (.mp3) met bitrates van 32 tot 320 kbit/s of variabele bitrate;
• WAV (.wav);
• WMA (.wma) tot 10 mono/stereo zonder kopieerbeveiliging en bitrates tot 384 kbit/s;
• Bestanden AAC (.m4a, .m4b en .aac) zonder kopieerbeveiliging;
• Bestanden OGG-Vorbis 1 (.ogg) met bitrates tot 256 kbit/s;
• Bestanden FLAC (.flac);
• Bestanden in houder Matroska (.mka)Top