Het heeft allemaal even geduurd, maar SEAT heeft de SUV-smaak nu toch flink te pakken. Eerst was er in september 2016 de introductie van de Ateca in het C-segment en met de Arona als Compact SUV in het B-segment overal volop in de showroom sinds november 2017, doen de Spanjaarden nu echt mee in de populaire wereld van de Sports Utility Vehicle. En de koek is daarmee nog niet op: eind 2018 is de familie compleet als er ook nog een grote, zevenpersoons SUV op de markt komt; de SEAT Tarraco.

Direct naar: SEAT Ateca | SEAT Arona | SEAT Tarraco

• September 2016; de SEAT Ateca

SEAT Ateca
De eerste SUV kwam in september 2016 op de markt en met deze Ateca liet SEAT direct zien het segment serieus te nemen. Met z’n scherpe lijnen, ruime interieur en uitgebreide uitrustingsniveau is het een echte allemansvriend. En ook op het gebied van beschikbare motoren en rijeigenschappen blijft er weinig te wensen over; de Ateca is stil, licht­voetig, koersvast en beschikt al met al over bijzonder fijne rijeigenschappen.

Naast de Reference, Style en Xcellence komt begin 2018 in de vorm van de Ateca FR een vierde uitvoeringsniveau beschikbaar. Deze sportieve versie is straks te bestellen in zeven smaken qua motor (benzine en diesel) en versnellingsbak.

De Ateca is, ook gelet op de enorm lange levertijd die er inmiddels geldt, met een gerust hart een groot succes te noemen. Zowel kopers als ook nationale en internationale pers zijn over het algemeen zeer positief over deze eerste SUV van SEAT. Zuster-bedrijf Skoda heeft deze midi SUV inmiddels ook al geïntroduceerd in de vorm van de Skoda Karoq.

Alles over mijn Ateca

• November 2017; de SEAT Arona

SEAT Arona
SEAT SUV nummer twee, de Arona, is de kleinste van de drie geplande SUV’s welke is gebouwd op het MQB A0-platform met zijn broer, de nieuwe SEAT Ibiza. De Arona is getarget op het B-segment.

De kleur van deze compacte cross-over is te combineren met een dak dat in grijs, zwart of oranje is te krijgen, en zo krijg je uiteindelijk de keuze uit 68 kleurcombinaties. Voor het jaar 2017 zijn er twee zogenoemde Launch Editions beschikbaar, de SEAT Arona Style Launch Edition (vanaf € 22.290,-) en de SEAT Arona Xcellence Launch Edition (vanaf € 25.290,-). Beide zijn voorzien van een 1.0 TSI-motor met 95 pk of desgewenst een 1.0 TSI met 115 pk (meerprijs € 1.000,-).

Meer over de Arona

• Eind 2018; de SEAT Tarraco


Eind 2018 komt er als klap op de vuurpijl nog een SUV van SEAT op de markt. De naam van deze grote, waarschijnlijk zevenpersoons Sports Utility Vehicle werd via een online stemming gekozen en men kon daarbij kiezen uit de vier volgende namen:

  • Alboran, vulkanisch eiland in de Zee van Alborán;
  • Aranda, stadje in de Spaanse provincie Burgos;
  • Avila, stad in de regio Castilië en León;
  • Tarraco, een van oorsprong Romeinse stad aan de oostkust van Spanje.

Via een online stemming is er inmiddels één naam gekozen en we weten nu dat de auto vanaf eind 2018 door het leven zal gaan als SEAT Tarraco. Tarraco kreeg van de in totaal ruim 146.000 uitgebrachte stemmen de voorkeur van 51.903 deelnemers (35,52%). De overige opties, Avila met 41.993 (28,74%), Aranda met 39.321 (26,91%) en Alboran met 12.907 (8,83%) voorkeursstemmen, kwamen daar niet aan.

Deze grote SEAT Tarraco SUV is de Spaanse equivalent van de Skoda Kodiaq. Zodra er meer nieuws over de auto te melden is, lees je dat natuurlijk ook hier!

SEAT Alboran, Aranda, Avila of Tarraco

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top