Nieuws, feiten en meningen over de SEAT Ateca in de maand september 2016 (1) met meer informatie over:

VerkoopstopTV-commercial Nieuwe folderLED dagrijverlichtingDrive ProfilePrivate LeaseIntroductie NLClimatronicGarantieStart/stopACTMato Brown1.4 EcoTSITankdop

Verkoopstop?

dinsdag 13 september 2016

In met name buitenlandse media verschijnen berichten dat SEAT een verkoopstop voor de Ateca zou hebben afgekondigd. In eerste instantie leek dit alleen te gelden voor de 150pk diesels, inmiddels lijkt het van toepassing op alle versies en uitvoeringen. Een SEAT-woordvoerster zou hebben gezegd: “Voor dit jaar zijn we uitverkocht”. Gevolg: wie nu een bestelling doet, moet rekening houden met een levertijd van 8 tot 10 maanden!

Het was de planning dit jaar in totaal zo’n 10.000 Ateca’s te bouwen. Voordat de auto bij de dealers te zien was, waren er echter via pre-order al ruim 5.000 auto’s besteld. En inmiddels zou dus de gehele 2016-productie zijn verkocht! Voor Nederland gaat het om 750 geplande en nu dus al zo goed als allemaal verkochte exemplaren.TV-commercial

dinsdag 13 september 2016

Inmiddels volop te zien op de Nederlandse televisie: de reclame voor de nieuwe SEAT Ateca. “Iedere dag als nooit tevoren”


Muziek: Nina Simone – Sinner Man

Nieuwe folder

dinsdag 13 september 2016

Er is een nieuwe folder van de Ateca beschikbaar, inclusief vele accessoires:


Folder Ateca

LED dagrijverlichting

maandag 12 september 2016

Voor betere zichtbaarheid overdag, beschikt de Ateca standaard over LED dagrijverlichting. Het dagrijlicht gaat aan als de lichtschakelaar in de standen 0 of AUTO staat.

Achteruitrijcamera

Zondag 11 september 2016

De optionele achteruitrij-camera in de achterklep van de Ateca:

Drive Profile

Zaterdag 10 september 2016

Met het Drive Profile (standaard op Xcellence; optioneel op Style) kunnen verschillende instellingen van de wagen worden aangepast aan de omstandigheden en voorkeuren van de rijder. Mogelijk zijn Eco, Normal, Sport en Individual. Bij vierwiel-aangedreven Ateca’s komen daar Offroad en Snow bij.
Zaken die worden beïnvloed zijn onder andere de motor (fellere of juist rustigere reactie op gaspedaal), de besturing (stuurbekrachtiging meer of minder) en de Climatronic (in Eco-stand lager verbruik). Bij auto’s met DSG zal de bak sportiever dan wel minder sportief schakelen.

Voor het profiel Individual kunnen de kenmerken van de wagen worden ingesteld via het Easy Connect-systeem. Een pictogram op het Easy Connect-systeem informeert over het actieve profiel, als dat verschilt van Normal.

Private Lease

Vrijdag 9 september 2016

Ook de Ateca is voor iedereen beschikbaar in de Private Lease. Zo kun je gedurende een van te voren overeengekomen periode onbezorgd in een gloednieuwe auto rijden voor een vast maandbedrag. De Ateca is er via SEAT vanaf € 439,- per maand (voor de 1.0 Reference, 10.000 km per jaar, 48 maanden).

Meer info

Introductie NL

Donderdag 8 september 2016

Het is zo ver: vandaag wordt de SEAT Ateca officieel geïntroduceerd in Nederland. De dealers ontvangen hun demo-modellen; de proefrit kan worden geboekt!

Climatronic

Woensdag 7 september 2016

De Ateca is standaard voorzien van airconditioning en vanaf de Style van een volautomatische Climatronic met twee zones. Stoelverwarming is optioneel (Upgrade Winter).

Garantie

Dinsdag 6 september 2016

Tegenwoordig hebben alle nieuwe SEAT-auto’s, en dus ook de Ateca, 4 jaar garantie. Mocht er zich onverhoopt een defect voordoen door een mechanische- en/of fabricagefout, dan valt dit – tot een maximum van 100.000 km –onder de garantie. Uitgezonderd zijn kosten voor reparaties die tot normale slijtage en onderhoud worden gerekend. Tevens biedt SEAT een garantietermijn van 12 jaar op de carrosserie. Dit geldt voor roestschade die het herstel van een carrosseriedeel noodzakelijk maakt.

Start/stop

Maandag 5 september 2016 2016

De Ateca is voorzien van een start/stop-stand waarbij de motor automatisch wordt afgezet zodra de wagen, bijvoorbeeld voor een verkeerslicht, tot stilstand komt. Het contact blijft ingeschakeld tijdens de periode van stilstand en zodra verder gereden kan worden, start de motor weer automatisch.
Het Start/stop-systeem kan handmatig worden uitgeschakeld met een knop in het middenconsole…

ACT met cilinder-uitschakeling

Zondag 4 september 2016

De 1.4 EcoTSI-motor van de Ateca beschikt over de zogenoemde Active Cilinder Management-technologie (ACT) waarbij, bij lichte motorbelasting, de middelste twee cilinders worden uitgeschakeld. Dit gebeurt als het toerental tussen 1.400 en 4.000 tpm ligt en het afgegeven koppel een waarde van tussen de 25 en 75 Nm bereikt. ACT zou moeten resulteren in een brandstofbesparing van 0,4 liter per 100 km en daarmee een CO2-reductie van 10 gram per gereden kilometer. Bij een constante, gematigde snelheid zijn de effecten van de cilinderuitschakeling het grootst. Zodra extra vermogen danwel trekkracht gewenst zijn, schakelen de cilinders volledig automatisch weer in.

Het aantal actieve cilinders kan op het display van het instrumentenpaneel getoond worden.

Mato Brown

Zaterdag 3 september 2016

Vandaag op de Beestenmarkt in Leiden: een Ateca 1.4 TSI Xcellence in de kleur Mato Brown (Metallic). Deze auto van Wittebrug stond er in het kader van de jaarlijkse Auto-trom Leiden.

Kleuren

1.4 EcoTSI

Zaterdag 3 september 2016

De superkleine, maar zeer krachtige 1.4 EcoTSI-motor in de Ateca met een vermogen van 110kW/150pk (bij 5.000 tot 6.000 tpm) en een maximaal koppel van 250 Nm (1.500-3.500 tpm):

Media System

Vrijdag 2 september 2016

Het media-systeem in de SEAT Ateca is er in verschillende versies: het Media System Touch, Media System Plus of Media System Navi (Plus). Welke er precies in jouw Ateca zit is afhankelijk van de uitvoering (Reference, Style of Xcellence) en meebestelde optie-pakketten.

Media System

Tankdop

Donderdag 1 september 2016

Handig: de tankdop van de Ateca is voorzien van een pin waarmee je deze bij het tanken in een opening in de klepscharnier kunt plaatsen. De dop zit ook vast met een (rubber) koordje:

Binnenin

Donderdag 1 september 2016

Zestien kijkjes binnenin de SEAT Ateca:0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top