Nieuws, feiten en meningen over de SEAT Ateca in juni/juli 2016 met meer informatie over:

Veilig haakjeSchaarsteEen trailer vol!De laatste keerVelgenBekledingEuro NCAPVideo-reviews InterieurWegklapbare trekhaak

Veilig haakje

woensdag 27 juli 2016

Als de Ateca is uitgerust met een af-fabriek trekhaak is de aanhangwagenstabilisator een bijkomende functie van het elektronisch stabiliseringsprogramma (ESC). Op het moment dat de aanhangwagenstabilisator vaststelt dat de aanhangwagen slingert, grijpt hij in samen met de stuurbekrachtiging om het slingeren te verminderen.Schaarste

dinsdag 19 juli 2016

Ik hoorde zojuist dat er dit jaar maximaal slechts 750 Ateca’s naar Nederland komen. Ik weet niet of dit klopt, maar dan zou het in ieder geval betekenen dat de auto een tijdje weinig te zien zal zijn op de Nederlandse wegen.

Een trailer vol!

maandag 11 juli 2016

Dat geloof je toch niet: midden in Frankrijk op weg naar onze vakantiebestemming opeens een trailer met acht witte SEAT Ateca’s. Omdat ze allemaal identiek zijn, gaat het waarschijnlijk om demo-modellen voor de Franse markt…

De laatste keer…

zondag 10 juli 2016

De laatste keer op vakantie met onze huidige combinatie: de SEAT Altea 1.8 TSI DSG en de Knaus Sport 450 QU. Volgend jaar zomer zal de Ateca het moeten doen…

Alles over mijn Ateca

Velgen Ateca Style

woensdag 6 juli 2016

De standaard 17″ Dynamic velgen van de Ateca Style voor 215/55 R17 banden:

Bekleding Ateca Style

Dinsdag 5 juli 2016

Het standaard interieur van de Ateca Style met blauw-getinte bekleding:

Levering begin september!

zaterdag 2 juli 2016

Niet alleen vandaag de auto gezien, gevoeld en geroken bij Wittebrug in Voorschoten, ook goed nieuws gekregen: de planning is nu dat mijn auto wordt gebouwd in week 33 en dat ik al kan rijden in week 36 (5 t/m 9 september)!

Het aftellen is begonnen…

Alles over mijn Ateca

In het echt

zaterdag 2 juli 2016

Vandaag bij SEAT-dealer Wittebrug Voorschoten, waar mijn Ateca is besteld, voor het eerst de auto in ‘levende lijve’ mogen aanschouwen. Ter gelegenheid van de feestelijke opening van de nieuwe showroom waren er (slechts enkele uren) twee Ateca’s beschikbaar, beide in witte Xcellence-uitvoering met de 19″ machined velgen.

5 sterren

zaterdag 25 juni 2016

De SEAT Ateca heeft in het Euro NCAP testprogramma de hoogste veiligheidsscore binnengesleept; 5 sterren. De Ateca liet in alle categorieën van de Euro NCAP botsproeven uitstekende cijfers noteren, en bovenal voor de veiligheid van inzittende (zowel volwassen als kinderen), voetgangers en voor de rijassistentiesystemen.

De Ateca beschikt standaard over zeven airbags (waaronder een knieairbag), veiligheidsgordels met voorspanners, spankrachtbegrenzers op de voor- en achterstoelen en biedt verschillende geavanceerde veiligheidsvoorzieningen zoals Isofix en Top Tether verankeringspunten op de buitenste zitplaatsen achterin, een snelheidsbegrenzer, een vermoeidheidsassistent, een visuele waarschuwing voor het dragen van de veiligheidsgordels achterin en Front assist inclusief City emergency braking en voetgangersherkenning.

Reviews

maandag 20 juni 2016

Op zoek naar meer informatie over de SEAT Ateca, kwam ik twee geweldige review-video’s tegen. De bovenste is door Thomas van Autogefühl en is ruim 57 minuten lang; de tweede door Jan van Ausfahrt.tv duurt zelfs bijna 1 uur en 8 minuten! Beide bevatten een enorme hoeveelheid details over de auto en zijn zeer de moeite waard!

De werkplek…

Dinsdag 7 juni 2016

Het interieur van de Ateca:

Wegklapbare trekhaak

maandag 4 juni 2016

Als extra optie is mijn Ateca straks voorzien van een elektrisch wegklapbare trekhaak:
0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top