Nieuws, feiten en meningen over de SEAT Ateca in maart 2018 met meer informatie over onder andere:

1.4 TSI niet meer bestelbaar; van NEDC naar WLTPNuis snelste schaatser ooitSEAT modellenKenteken SSEAT Ateca prijslijstCUPRA Ateca in GenèveAteca helpt Kjeld NuisMijn Ateca

Ateca 1.4 TSI niet meer bestelbaar

vrijdag 30 maart 2018

De SEAT Ateca met een 1.4 TSI-motor is op dit moment niet meer bestelbaar. Het wachten is op het 2019-model waarbij de motor zal worden vervangen door de gloednieuwe 1.5 TSI van de Volkswagen-groep.

Vanaf de introductie is de Ateca leverbaar geweest met een 150 pk 1.4 TSI uit de EA211-generatie. De nieuwe 1.5 TSI is daarvan een grondige doorontwikkeling en zal door het leven gaan als de EA211 TSI Evo. Deze zal in een tweetal vermogensvarianten beschikbaar komen, 130 en 150 pk, waarbij naar alle waarschijnlijkheid de laatste versie in de Ateca zal worden toegepast. Bij de nieuwe krachtbron is in eerste instantie niet gezocht naar extra vermogen, maar stond reduceren van het verbruik centraal; de 1.5 TSI is dan ook tot wel tien procent zuiniger dan zijn voorganger.

Van NEDC naar WLTP
Een complicerende factor bij één en ander is de introductie van een nieuwe emissietest voor personenauto’s, de Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP). Deze door de Europese Unie ontwikkelde test is al vanaf september 2017 verplicht voor nieuwe typegoedkeuringen en per september 2018 voor alle typegoedkeuringen. Alle motoren dienen dan opnieuw getest te worden en getoetst aan de WLTP-normen.

De WLTP vervangt de oude emissietest, de New European Driving Cycle (NEDC) uit 1992. Met de nieuwe test worden voertuigen op een meer realistische manier gemeten op de daadwerkelijke emissie. Het gevolg zal onder andere zijn dat veel auto’s duurder gaan worden. We hebben in Nederland immers te maken met een BPM die vooral is gebaseerd op CO2-uitstoot. Het het staat wel vast dat de realistischere WLTP-test zal zorgen voor een hoger gemeten verbruik en dus CO2-uitstoot.

Met het vervangen van de 1.4 TSI door de zuinigere 1.5 TSI probeert Volkswagen en daarmee dan ook SEAT prijsverhogingen tot een minimum te beperken.Nuis snelste schaatser ooit

woensdag 28 maart 2018

Het is hem gelukt: Olympisch Kampioen van Pyeongchang op de 1.000 en 1.500 meter Kjeld Nuis is in samenwerking met Red Bull, de TU Eindhoven en SEAT nu officieel de snelste man ooit op schaatsen. In het Zweedse Lulea kwam hij vandaag achter een vierwiel-aangedreven SEAT Ateca met aero shield tot een respectabele topsnelheid van 93 km/u!

SEAT modellen

donderdag 22 maart 2018

Een opvallend bericht van SEAT: het Spaanse automerk geeft aan tot 2020 iedere zes maanden een nieuw model te gaan introduceren. De eerste twee zullen de SEAT Tarraco en CUPRA Ateca zijn, die beide vanaf het eind van 2018 in de showroom beschikbaar komen. In 2019 volgt dan de compleet nieuwe SEAT Leon die als vijfdeurs en ST stationwagon te koop zal zijn.

CUPRA Ateca De SEAT SUV-familie

Kenteken S

dinsdag 13 maart 2018

Sinds dinsdag 6 maart rijdt de eerste SEAT Ateca met een kenteken dat begint met de letter S rond op de Nederlandse wegen. Eerder werden kentekens uitgegeven die beginnen met de K (vanaf september 2016), de N (vanaf januari 2017), de P (vanaf mei 2017) en de R (vanaf oktober 2017). Dit keer betreft het een handgeschakelde, witte 1.4 TSI-uitvoering met de nummerplaat:

ateca-kenteken-s

SEAT Ateca prijslijst

zondag 11 maart 2018

Op zoek naar de laatste prijslijst van de SEAT Ateca? De meest actuele versie (inclusief alle prijzen van de Ateca FR en de nieuwe Business Intense-uitvoeringen) is van januari 2018.

Alles over de Ateca-prijzen inclusief link voor het inkijken en/of downloaden van de prijslijst:

Prijslijst SEAT Ateca

CUPRA Ateca in Genève

donderdag 8 maart 2018

Vanaf vandaag tot en met 18 maart worden in het Palexpo in Genève dagelijks de deuren geopend voor de Geneva International Motor Show, bij ons beter bekend als de Autosalon van Genève. En daar zal voor het eerst de CUPRA Ateca voor iedereen te aanschouwen zijn.

Prijzen en precieze specificaties voor deze versie van de Ateca zijn nog niet bekendgemaakt, maar zeker is dat de aandrijving wordt verzorgd de een 2.0 TSI-motor met 221 kW/300 pk. Deze is gekoppeld aan vierwielaandrijving en een zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling. De CUPRA Ateca zal hiermee een topsnelheid halen van 245 km/u en een sprint vanuit stilstand naar 100 km per uur in 5,4 seconden.

cupra-ateca-geneva

Meer informatie

Ateca helpt Kjeld Nuis

woensdag 7 maart 2018

En leuk samenkomen van het onderwerp van deze website, de SEAT Ateca, en top-schaatser Kjeld Nuis. Onze koning van de Olympische Winterspelen zal eind deze maand een poging doen de snelste mens op schaatsen ooit te worden. Dit zou dan moeten gebeuren in het Zweedse Lulea (Lapland) waar hij op een 1.500 meter lange natuurijsbaan achter een auto met windscherm gaat rijden. En je raadt het al: die auto is een vierwiel-aangedreven Ateca!

Nuis zelf over de record-poging: “Er is nog nooit echt goed gekeken waar de absolute topsnelheid ligt als je de ideale omstandigheden hebt. En de vraag is of ik de snelste schaatser ooit kan worden?”

We gaan het volgen…

Meer informatie

Mijn Ateca

vrijdag 2 maart 2018

Mijn eigen SEAT Ateca is besteld op vrijdag 12 mei 2016 en heb ik vervolgens opgehaald op donderdag 22 september van hetzelfde jaar. Daarmee behoorde ik tot één van de eerste Ateca-eigenaren in Nederland.

Het betreft een SEAT Ateca 1.4 EcoTSI Style DSG-7 (KH72YZ/17/STY) met:

• Bila White signaallak (CL02)
• Elektrisch wegklapbare trekhaak (PGR)
• SEAT Drive Profile (PFD)
• Verwarmbare voorruit (PW2)

Ook toegevoegd is het pakket Upgrade Professional 3 (UP3). Ten opzichte van de standaard Style-specificaties betekent dit de volgende extra’s:

• Media System Navi met 8 inch touchscreen • Bluetooth telefoon en audio-streaming • spraaksturing • 2 SD-kaartlezers • USB-aansluiting • Aux-in-aansluiting • kleurendisplay in instrumentarium • regen- en lichtsensor • automatisch dimmende binnenspiegel • achteruitrijcamera • donker getinte ruiten achter • DAB+ radio • Full-LED koplampen met LED dagrijverlichting • parkeersensoren vóór • parkassist • elektrische achterklep • keyless entry/go • draadloze telefoonlader

Alles over mijn Ateca


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top