PERSBERICHT – SEAT heeft bevestigd dat bij de nieuwe Ibiza en Arona in specifieke gevallen (bijvoorbeeld bij het snel wisselen van rijbaan met vijf inzittenden in de auto) en wanneer de middelste en linker zitplaats achterin tegelijkertijd zijn bezet, de linker veiligheidsgordel onbedoeld kan worden ontgrendeld.

Veiligheid heeft bij SEAT de hoogste prioriteit en een technische oplossing is reeds ontwikkeld: een nieuw ontworpen bevestiging van de gordelsluiting, die deze situatie voorkomt.

Gordelsluiting

De SEAT Ibiza en Arona zijn wettelijk gehomologeerd en veilig om te gebruiken. Desondanks adviseert SEAT zijn klanten de middelste zitplaats achterin de nieuwe Ibiza en Arona niet te gebruiken totdat de auto is voorzien van de nieuw ontworpen bevestiging van de gordelsluiting. SEAT richt zich nu tot de betrokken instanties voor een definitieve goedkeuring om de oplossing te kunnen doorvoeren, zowel in het rijdende wagenpark als in de toekomstige serieproductie.

De komende weken start SEAT een terugroepactie. Klanten ontvangen binnenkort een brief met het verzoek een afspraak te plannen bij een officiële SEAT-dealer. Aan de controle, evenals de montage van de nieuw ontworpen bevestiging voor de gordelsluiting, zijn voor klanten geen kosten verbonden.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top