Er is weer heel wat te melden van het SEAT front. Zo introduceerde het Spaanse merk deze week de nieuwe grote SUV, de SEAT Tarraco. Verder werd de SEAT Ateca uitgeroepen tot lesauto van het jaar 2019 en vielen er weer flink wat records te melden!

SEAT Tarraco

SEAT heeft op dinsdag 18 september het nieuwe topmodel, de Tarraco, gepresenteerd. Dit is na de Ateca en de Arona de derde en grootste SUV van het merk. De Tarraco zal vanaf het voorjaar van 2019 leverbaar zijn als vijf- en als zevenzitter.

De SEAT Tarraco werd in Barcelona ontwikkeld en geproduceerd in Wolfsburg (D) en is met z’n 4,74 meter lengte en 1,66 meter hoogte een indrukwekkende verschijning. De auto is voorzien van een uiterst strakke lijnvoering waarbij de focus ligt op driehoekige vormen. De SUV beschikt over een grote grille en scherp gesneden koplampunits en de Style- en Xcellence-uitvoeringen van de Tarraco maken voor zowel de buiten- als binnenverlichting uitsluitend gebruik van LED-technologie. De zevenzits-uitvoering beschikt over een derde zitrij, die evenals de tweede simpel is neer te klappen.De Tarraco is leverbaar met TSI-benzinemotoren en TDI-diesels, alle met directe inspuiting en turbotechnologie. De 2.0 TDI is er in twee vermogensvarianten. De 110 kW/150 pk sterke versie wordt standaard geleverd met handgeschakelde zesversnellingsbak en voorwielaandrijving – een zeventraps DSG en 4Drive zijn optioneel. De Tarraco 2.0 TDI met 140 kW/190 pk beschikt standaard over de zeventraps DSG en 4Drive vierwielaandrijving. Het benzinegamma start met de 1.5 TSI met 110 kW/150 pk. Deze motor is gekoppeld aan handgeschakelde zesversnellingsbak, die de aandrijfkracht naar de voorwielen leidt. De Tarraco 2.0 TSI (140 kW/190 pk) is uitgerust met een zeventraps DSG en 4Drive vierwielaandrijving.

SEAT Tarraco

De SEAT Tarraco komt in februari 2019 op de markt. In aanloop naar de marktintroductie worden de volledige specificaties en de prijzen bekendgemaakt.

Lesauto van het jaar

De SEAT Ateca is tijdens de zevende editie van de Nationale Rijschooldag bij Autotron in Rosmalen, uitgeroepen tot Lesauto van het Jaar 2019. Rijinstructeurs konden na verschillende testritten in bijna honderd nieuwe auto’s hun oordeel geven waarbij de Ateca met een 8,95 de hoogste score kreeg. De Volvo XC40 pakte met een 8,56 de tweede plek, de Volkswagen Polo de derde plaats met een 8,55.

SEAT records

Het blijft erg goed gaan met SEAT: op alle Europese markten laten de Spanjaarden sensationele cijfers zien. In Nederland werden over de eerst zeven maanden van 2018 26,6 procent meer auto’s afgeleverd (5.700) en in België lag de groei zelfs op 45,4 procent (6.900).

Het eerste half jaar van 2018, van januari tot en met juli, verkocht SEAT in totaal maar liefst 342.700 auto’s. Dat is een toename van 20,1 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar en het beste resultaat sinds het jaar 2000 (324.400). De belangrijkste factor achter de explosieve groei van SEAT zijn de SUV’s; een op de drie verkochte SEAT’s is een Arona of Ateca. Met de introductie van de Tarraco kan dat alleen nog maar beter worden!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top