PERSBERICHT – In aanloop naar de Autosalon 2018 heeft de SEAT-president een webconference gehouden en introduceerde daarin de nieuwste modellen van SEAT en CUPRA.

SEAT reist in een uitstekende conditie af naar de Autosalon van Genève. Het automerk is al twee jaar lang een van de snelst groeiende in Europa en sloot 2017 af met de beste resultaten in zestien jaar. In januari 2018 heeft die groei zich onverminderd doorgezet. SEAT verkocht 20,4 procent meer auto’s.

CUPRA e-Racer: piekvermogen 500 kW/680 pk

CUPRA, het nieuwe performancemerk van SEAT, maakt zijn debuut in Genève. Op de CUPRA-stand kan het publiek kennismaken met de CUPRA Ateca. Hij is uniek in zijn segment en heeft een vermogen van 221 kW/300 pk, 4Drive-vierwielaandrijving en een zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling.

Een ander CUPRA-hoogtepunt is de CUPRA e-Racer, die op de Autosalon van Genève voor het eerst aan de wereld wordt getoond. De allereerste elektrische TCR-toerwagenracer ter wereld, heeft een aandrijflijn die normaal gesproken 300 kW/408 pk levert, met een piekvermogen van 500 kW/680 pk.

SEAT Leon CUPRA R ST

Op de SEAT-stand wordt de kersverse Leon CUPRA R ST gepresenteerd. Deze 221kW/300 pk sterke stationwagon is uitgerust met een DSG-automaat en heeft vierwielaandrijving. NIeuw is ook de 150 pk sterke 1.5 TSI EVO-motor voor de vijfdeurs Leon FR en de Ibiza FR wordt voor het eerst ook leverbaar met een 90 pk 1.0 TGI-motor op CNG.

Digital Cockpit en Shazam

Een andere noviteit is de Digital Cockpit. Dit digitale instrumentenpaneel is modern, functioneel, veelzijdig en verregaand te configureren. De Digital Cockpit komt beschikbaar voor de CUPRA Ateca, de SEAT Leon CUPRA R ST, de Leon FR, de Arona en Ibiza.

Daarbij is SEAT de eerste autofabrikant die Shazam in zijn modellen integreert. De innovatieve muziekherkenningsapp is vanaf april gemakkelijk en veilig te gebruiken via de SEAT DriveApp voor Android Auto.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top