PERSBERICHT – Meer dan tachtig journalisten uit 24 landen hebben de Volkswagen Polo verkozen tot World Urban Car of the Year. In totaal waren acht auto’s in deze categorie genomineerd. De prijs werd uitgereikt op de New York Auto Show.

De World Urban Car of the Year-award (onderdeel van de prestigieuze World Car of the Year-verkiezingen) werd dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. Bij de toekenning ervan heeft de jury vooral oog voor auto’s die in alle opzichten klaar zijn voor de uitdagingen van drukke steden.

Veelzijdig: benzine, diesel én aardgas

Een belangrijk pluspunt van de nieuwe Polo is zijn veelzijdigheid. Hij is gebaseerd op het modulaire MQB-platform, dat een brede keuze uit aandrijfsystemen mogelijk maakt. De Polo is er met benzine-, diesel én aardgasmotoren. De sportiefste versie is de GTI met 147 kW/200 pk.

Assistentie op topniveau

De nieuwe Polo is ook door zijn uitgebreide aanbod van assistentiesystemen de modernste compacte auto ter wereld. Standaard beschikt hij bijvoorbeeld over Multi Collision Brake, Speed Limiter, en Front Assist met noodstopfunctie in stadsverkeer. Ook is hij leverbaar met ACC (Adaptive Cruise Control), Lane Assist, Blind Spot Assist (dode hoekdetectie) met uitparkeerassistent en een remfunctie die parkeerschades helpt voorkomen. Het Active Info Display (een volledig digitaal instrumentarium) en Sport Select (een adaptief onderstel) zijn features die normaliter alleen in veel hogere segmenten leverbaar zijn. De Urban World Car of the Year is in Nederland verkrijgbaar vanaf € 16.151*.

Volkswagen is bij de World Car of the Year verkiezing in totaal al zes keer in de prijzen gevallen:

  • 2009: Golf (World Car of the Year)
  • 2010: Polo (World Car of the Year)
  • 2010: Volkswagen BlueMotion (World Green Car of the Year)
  • 2011: up! (World Car of the Year)
  • 2013: Golf (World Car of the Year)
  • 2018: Polo (World Urban Car of the Year)

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top