Je hebt een mooie auto gevonden, maar kunt deze deze nergens vinden in Nederland. Een manier deze auto toch nog te kopen, kan door middel van het importeren van een auto. Nu is het zo dat Duitsland een erg populair land is, hier komen vaak auto’s vandaan die net anders zijn dan de rest. Wanneer je er voor kiest een auto te importeren, brengt dit ook enige voordelen met zich mee. Een auto is bijvoorbeeld vaak goedkoper en bevat meestal meer opties. De auto import wordt vaak gedaan door professionele bedrijven, die alles afhandelen en er voor zorgen dat de auto bij jou terecht komt. Maar, hoe verloopt het importeren van een auto?

Een auto zoeken

Het begint natuurlijk bij een juiste auto zoeken. Dit is het beste te doen bij de bron zelf. Zoals al eerder vermeld is Duitsland een erg populair land om een auto uit te importeren. In het land van herkomst van de auto zijn er vaak betere prijzen, een groter aanbod en ook een betere uitrusting. Wanneer je de juiste auto gevonden hebt, kun je verder gaan tot de aankoop ervan.

De aankoop

Nu de juiste auto gevonden is, kun je overgaan tot de aankoop. Je kunt dit overlaten aan een professioneel bedrijf, die het gehele aankoopproces verzorgt. Het aankoopproces bevat het contact met de verkoper, de controle van de auto, het onderhandelen van de prijs en het regelen van al het papierwerk. In het algemeen vinden verkopers uit het buitenland het prettiger om samen te werken met een bedrijf dan met een particulier.

Transport naar Nederland

Na het aankopen van de auto, moet deze natuurlijk nog wel naar Nederland gebracht worden. De transport kan op verschillende manieren gebeuren. Je kunt de auto zelf terugrijden naar Nederland, maar dit kost veel tijd en geld. Als je een auto uit Duitsland importeert zijn de kilometers op de Duitse autobahn natuurlijk wel lekker meegenomen. De auto kan ook per vrachtwagen getransporteerd worden. Op deze manier is de auto volledig verzekerd en kan veilig naar Nederland gereden worden. Een laatste mogelijkheid om de auto te transporteren is door middel van een schip. Dit gebeurt zelden en alleen wanneer de auto overzees vervoerd moet worden.

Keuring van het RDW

Wanneer de auto in Nederland is, moet deze ook nog gekeurd worden en een Nederlands kenteken krijgen. Er wordt gekeken of de buitenlandse registratie van de auto overgenomen kan worden. Wanneer de auto van buiten Europa geïmporteerd wordt, moet de auto nog naar Lelystad, waar er in het RDW-testcentrum een specifieke keuring gedaan wordt.

Douane en BPM

Na de keuring van het RDW moet er ook nog een BPM aangifte gedaan worden, dit vindt plaats bij de douane. BPM is een afkorting voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen. Deze belasting wordt berekend op basis van de CO2-uitstoot en de leeftijd van de auto. Er is voor een geïmporteerde auto nog geen BPM betaald, waardoor je er nog aangifte voor moet doen. De BPM berekening kan makkelijk online gedaan worden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Kenteken

Het is bijna zover, de auto moet alleen nog een kenteken krijgen. Je kunt een kenteken krijgen met ingedrukte of gedrukte letters. De ingedrukte letters betreffen de standaard kentekens. Er bestaan ook kentekens met gedrukte letters, deze letters zijn dan op het kenteken gedrukt in plaats van erin. De kentekens met gedrukte letters geven een wat luxere uitstraling.

Aflevering

Eindelijk, alles is afgerond! Je kunt nu gaan genieten van je nieuwe aankoop. Dit is niet alleen je favoriete auto, maar je hebt deze ook goedkoper kunnen kopen dan wanneer je dit in Nederland had gedaan. Een auto biedt dus erg veel voordelen en geeft achteraf een goed gevoel!

Categorieën: Algemeen

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top