Over de diverse apps van SEAT, zoals ‘Mijn SEAT’ en de met Apple CarPlay compatibele ‘DriveApp’…

Nieuwe appConnect achteraf inbouwenSEAT introduceert DroppitMijn SEAT 3.0 ParkmobileSamenwerking ParkmobileUpdate Mijn SEATNieuwe appNieuwe app aanstaande!Mijn SEAT appSEAT DriveApp

App geheel vernieuwd

dinsdag 8 mei 2018

SEAT heeft vandaag gereageerd op de problemen met de nieuwe app.

We ontvingen zojuist onderstaande email:

Beste Mijn SEAT app gebruiker,

Gisteren heb je een e-mail van ons ontvangen waarin we je uitnodigen om de nieuwe versie van de Mijn SEAT app te downloaden. Ondanks dat het proces uitvoering is getest, bleek dat niet alles vlekkeloos werkte. Inmiddels kennen we de oorzaken van een aantal voorkomende problemen:

Inloggen – Na het versturen van de verificatiecode (voor extra beveiliging) bleek inloggen niet in alle gevallen mogelijk.

Ontbreken van sommige kaarten in de app – Een overload zorgt dat niet alle kaarten geladen kunnen worden.

Aanmelden Parkeren – Aanmeld procedure verliep incorrect.

Voor een groot deel hebben we deze problemen gisteren in de loop van de avond kunnen oplossen. Als je een iPhone (iOS) gebruikt zijn deze oplossingen beschikbaar na een update van de app. Helaas zijn we hier afhankelijk van de toelatingsprocedure van Apple. Hierdoor is de nieuwe versie voor de iOS app nog niet beschikbaar. Voor gebruikers van een Android toestel is de update inmiddels wel beschikbaar.

Dit is niet de ervaring die je van ons mag verwachten, waarvoor onze welgemeende excuses. Wij doen er alles aan om de bovenstaande problemen zo snel als mogelijk op te lossen en zullen je blijven informeren over de status. We vragen echter om nog wat extra geduld.

Mijn SEAT app – team

We wachten af…App geheel vernieuwd

maandag 7 mei 2018

SEAT heeft vandaag een nieuwe versie uitgebracht van de Mijn SEAT-app die nu voluit de ‘Connect Mijn SEAT’ heet. Je gegevens zouden moeten meeverhuizen van de vorige versie en, zo stelt SEAT, je hoeft slechts eenmalig een nieuw wachtwoord aan te vragen en je via het instellingen scherm opnieuw aan te melden voor de automatische parkeerfunctie.

Op dit moment lijkt er nog werk aan de winkel voor de ontwikkelaars, want de gegevens worden zeker niet compleet overgenomen en na één keer succesvol inloggen ontvang ik nu de melding: “Het voertuig kan niet worden opgehaald”. Niet erg vertrouwenwekkend dus op dit moment…

Achteraf inbouwen?

zondag 1 april 2018

Voor het gebruik van de Mijn SEAT-app dient je Ateca ‘connected’ te zijn. Daartoe moet er een Connect-module in de auto geïnstalleerd te zijn. Heb je die niet, dan kan je deze achteraf in laten bouwen. Dit kost, inclusief montage, BTW en 3-jarig data abonnement, € 249,-.

Naast de Ateca is dit ook mogelijk voor de Ibiza vanaf modeljaar 2008, de Leon vanaf modeljaar 2006 en de Altea/Altea XL vanaf modeljaar 2004.

SEAT introduceert Droppit

dinsdag 9 januari 2018

SEAT heeft gisteren Droppit geïntroduceerd, een app waarmee je boodschappen kunt bestellen en laten afleveren in je eigen geparkeerde auto. Droppit maakt deel uit van een project in samenwerking met virtuele supermarkt Deliberry en koeriersbedrijf Glovo, met een pilotfase van zes maanden op twee parkeerlocaties.

Droppit is er voor iOS en Android en is door SEAT ontwikkeld in samenwerking met Saba, een ontwikkelaar van oplossingen voor stedelijke mobiliteit en parkeermanagement. In de eerste fase van het project kunnen SEAT-rijders boodschappen van Deliberry laten afleveren in hun auto. Glovo kan worden ingezet om pakketjes in de auto op een Saba-parkeerterrein te laten afleveren. Dit werkt heel simpel: de klant laat zijn auto en de sleutels achter op een Saba-locatie. Medewerkers van Saba begeleiden de koerier naar de juiste auto en zien toe op de aflevering van de boodschappen. Het proces om toegang tot de auto te krijgen, wordt in de toekomst verder versimpeld. Bijvoorbeeld door vingerafdrukherkenning via de app.


Meer over Droppit

Mijn SEAT 3.0 met Parkmobile

maandag 20 februari 2017

Nu ook beschikbaar bij SEAT: de Mijn SEAT-app met betaald parkeren in samenwerking met Parkmobile, dé meest-gebruikte parkeerapp van Nederland. Bekijk de video om te zien hoe het werkt:

Download in de AppStore

Samenwerking Parkmobile

donderdag 2 februari 2017

Nu al beschikbaar bij Volkswagen; binnenkort ook voor vele SEAT-voertuigen! Parkmobile, dé parkeerapp van Nederland, gaat samenwerken met de Mijn SEAT-app. Hierdoor stopt de betaling automatisch bij het verlaten van de parkeerplek!

Update Mijn SEAT

woensdag 1 februari 2017

SEAT heeft vandaag een kleine update uitgebracht van de Mijn SEAT-app. Hiermee wordt verholpen dat het programma crashed bij gebruik op een iPhone 5 of ouder.

Nieuwe app beschikbaar!

vrijdag 27 januari 2017

Bijna twee maanden na de aankondiging is vandaag de vernieuwde versie van de Mijn SEAT app in de Apple Appstore beschikbaar gekomen. Hierin is een vernieuwde rijstijl opgenomen met subscores voor remmen en optrekken en verbetertips. Je kunt daarmee je score vergelijken met de beste en het gemiddelde van alle SEAT-rijders. Ook nieuw: een verbeterde rittenregistratie met taggen van een rit door middel van een swipe, het downloaden van fiscale rapporten en uitgebreidere ritdetail-informatie.

Bekijk ‘Mijn SEAT’-app in AppStore

Nieuwe app aanstaande!

donderdag 1 december 2016

SEAT Nederland laat vandaag weten dat de Mijn SEAT app binnenkort wordt vernieuwd. Zo komt er een vernieuwde Rijstijlscore die helpt om nog zuiniger te rijden. Met de uitgebreide Rijstijlscore heb je daarvoor direct inzicht in hoe je remt en optrekt en je ontvangt tips op basis van je rijgedrag. Daarnaast komt er een verbeterde rittenadministratie waardoor je met één swipe je ritten kunt classificeren. Ook kun je gemakkelijk fiscale rapportages downloaden en nog meer informatie inzien over je ritten.

Mijn SEAT app

september 2016

Met de ‘Mijn SEAT’-app ben je op afstand verbonden met je auto en kun je onder andere zien wat je acceradius nog is, of je deuren wel afgesloten zijn en controleer je de belangrijkste autofuncties als de verlichting, de accu, het remsysteem en de banden(spanning).

‘Mijn SEAT’ is exclusief in Nederland beschikbaar. Speciaal voor de werking ervan wordt door importeur Pon’s Automobielhandel een connected-module in de auto ingebouwd. Het gebruik is gratis gedurende de eerste twee jaar vanaf datum autoregistratie deel 1A. Navraag leert dat op dit moment nog niet is bepaald wat het abonnement gaat kosten na die 24 maanden…

De in de app aangeboden diensten zijn: • Dashboard • Waarschuwingslampjes • Ritregistratie • Rijstijlscore • Onderhoud • Pechhulp • Locatie auto • Bewegingsalert

Locatie
Gestrand met pech? Geen probleem, de hulpdiensten kunnen je probleemloos vinden, want de Mijn SEAT app toont je exact je locatie. En de Mijn SEAT app weet precies de leeftijd van jouw auto en wat de kilometerstand is, dus kan je altijd op het juiste moment herinneren aan het maken van een servicebeurt-afpraak. En ben je niet zeker of je SEAT op slot zit? Check het direct in de app. Daar zie je ook zien of je handrem aanstaat (alleen bij elektronische handrem). En als je het Bewegings Alert ingeschakeld, krijg je direct een melding wanneer je SEAT wordt ontgrendeld of verplaatst.

Leuk is ook de zogenoemde Rijstijl-score waarmee zuinig rijden wordt gestimuleerd. In één oogopslag kun je zien wat jouw rijgedrag (verbruik per kilometer, gemiddelde snelheid) is ten opzichte van andere SEAT-bestuurders. En dankzij de locatievoorziening weet je altijd precies waar je auto is en waar je zelf bent. Volg simpelweg de getoonde route op de kaart en je bent zo weer bij jouw SEAT!

En al je gemaakte ritten vindt je handig onder elkaar in één overzicht, inclusief de gereden afstand, de tijd, je gemiddelde snelheid en welke route je hebt gevolgd. En dat is ook ideaal voor het bijhouden van een ritadministratie: een rit privé, woon-werk of zakelijk? Gewoon een kwestie van aanvinken!

De Mijn SEAT app is alleen geschikt voor geselecteerde SEAT-modellen vanaf 2016.

SEAT DriveApp

september 2016

SEAT heeft DriveApp voor iOS geïntroduceerd. Het betreft een app – compatibel met Apple CarPlay – die inzicht geeft in de staat van je auto. Denk daarbij aan reminders voor onderhoudsbeurten en inzicht in de accu, vloeistofniveaus en bandenspanning. En de komende maanden zal de app verder worden uitgebreid met meer mogelijkheden en diensten.

Met de DriveApp is SEAT wereldwijd het eerste automerk met een op een iOS-toestel geïnstalleerde applicatie die tevens op het scherm van de auto is te bekijken en te bedienen.

Nederland
De SEAT DriveApp is compatibel met SEAT auto’s geproduceerd vanaf juni 2016 met Full Link. Dit zijn de Ibiza, Leon, Ateca, Alhambra en Toledo. In Spanje is de app, ontwikkeld in het SEAT Technical Centre, al beschikbaar in de AppStore; de komende weken verschijnt hij ook in vele andere landen waar SEAT actief is, waaronder ook Nederland.

De app is onderdeel van SEAT’s voornemen een ecosysteem voor mobiliteit te creëren, om zo de stap te zetten naar een onderneming die naast een focus op de productie en verkoop van auto’s, ook aanbieder is van mobiliteitsdiensten.Top